Jalla! Jalla!
Feb
20
9:00 PM21:00

Jalla! Jalla!

Måns og Roro er kompiser og arbeidkolleger med hver sine problemer. Måns har potensproblemer i sitt samboerskap med kjæresten og Roro er under press fra sin libanesiske familie med å gifte seg med en kvinne familien har valgt. Det hjelper heller ikke på at Roro har en svensk kjæreste som familien ikke kjenner til og når Roro og hans utkårede velger å late som om de går med på familiens planer -uten å informere Roros svenske kjæreste, så tårner problemene seg opp for Roro og hans kompis Måns.

Den svenske regissøren Josef Fares har ikke så mange filmer på sin liste, men de har har er blitt godt mottatt av kritikere og publikum og han har vunnet mange priser og utmerkelser. Jalla! Jalla! er intet unntak og i denne filmen ser vi et av hans varemerker: Han bluker flere familiemedlemmer og bekjente i sine filmer, bl.a. spilles Roro av han egen bror Fares Fares og farsan spilles av, nettopp, faren til de to.

- Odd-Arild Knutsen

JALLA! JALLA!
JALLA! JALLA!
Sverige 2000
Regi: Josef Fares
Medv: Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny
Spilletid: 88 min
Språk: Svensk
Norsk tekst

View Event →
Med åpne øyne
Feb
23
3:00 PM15:00

Med åpne øyne

Aron (Zohar Shtrauss), en respektert slaktemester og familiemann i et ultra-ortodoks jødisk nabolag i Jerusalem, lever et konservativt liv fylt med spirituell hengivenhet og dedikasjon til sitt nærmiljø. Hans liv og hverdag gjennomgår en rekke endringer etter en ung mannlig lærling (Ran Danker) ankommer hans slakterforretning. Lysten den vakre yeshiva-studenten vekker hos Aron, endrer hans syn på sitt eget liv og intrikate trosretning, noe som får han til å stille spørsmål om sitt forhold til sin kone Rivka (Tinkerbell), sine barn og til Gud.

Haim Tabakman gir oss i Med åpne øyne et unikt innblikk i et ultra-ortotokst samfunn der homoseksualitet er forbudt og hvor religiøs fundamentalisme setter dagsorden. Filmen var banebrytende da den kom i 2009 og den er minst like aktuell i dag, hvor Israel er et land med økende polarisering mellom folk med liberale syn på homoseksualitet og folk som lever etter de ortodokse lover og regler.

- Rune Hennum Nilsen

MED ÅPNE ØYNE
EINAYIM PETUKHOTH
Israel/Tyskland/Frankrike 2009
Regi: Haim Tabakman
Medv: Zohar Shtrauss, Ran Danker, Tinkerbell, Tzahi Grad, Isaac Sharry
Spilletid: 91 min
Språk: Hebraisk
Norsk tekst

View Event →
En klasse for seg
Feb
27
9:00 PM21:00

En klasse for seg

Baseball er en stor nasjonal yndlingsport som underholder det amerikanske folkets hverdag. Under andre verdenskrig kunne ikke mennene spille fordi de fleste kjempet i krigen. En ny liga for kvinner ble skapt for å opprettholde underholdningen i 1943. En klasse for seg er en fantastisk gjenfortelling av denne sanne historien. Den er oppmuntrende og morsom, men likevel trist. Ligaen eksisterte fram til 1954 og så ble kvinnene bedt om å legge fra seg baseball hanskene. Dessverre har det ikke vært noe lignende i USA siden og alle sportsligaer på prestisjenivået er mannsdominerte. Filmen er en perle som har med stjerner som blant annet Geena Davis, Madonna og Tom Hanks.

- Jennifer Britt Lundberg Hansen

EN KLASSE FOR SEG
A LEAGUE OF THEIR OWN
USA 1992
Regi: Penny Marshall
Medv: Tom Hanks, Geena Davis, Lori Petty, Madonna, Rosie O'Donnell
Spilletid: 128 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

View Event →

En stjerne blir født
Feb
16
3:00 PM15:00

En stjerne blir født

I fjor kom den fjerde versjonen av A Star is Born med Lady Gaga. Mange husker sikkert den berømte versjonen fra 1954 med Judy Garland. I 1937 sto Janet Gaynor i hovedrollen med regi av William A. Wellman. Filmen er en kommentar om klasseforskjeller som lever opp til sine forventninger.

Bondejenta Esther (Janet Gaynor) fra midt-vesten i Amerika drømmer om å bli en Hollywood-stjerne. Når hun finner veien dit finner hun ut at det er beinhardt å få oppmerksomhet. Hun jobber seg opp og møter en av hennes idoler, Norman Maine (Fredric March). De finner kjærligheten, men hans kamp mot alkoholisme påvirker deres forhold.

- Jennifer Britt Lundberg Hansen

EN STJERNE BLIR FØDT
A STAR IS BORN
USA 1937
Regi: William A. Wellman
Medv: Janet Gaynor, Fredric March, Adolphe Menjou, May Robson, Andy Devine
Spilletid: 111 min
Språk: Engelsk
Utekstet

View Event →
Giganten
Feb
13
to Feb 14

Giganten

Texas gårdeieren Jordan «Bick» Benedict II (Rock Hudson) er i Maryland for å kjøpe hester, da han treffer den vakre og livfulle Leslie Lynnton (Elizabeth Taylor). Over en periode på tre tiår, følger vi deres ekteskaps opp- og nedturer, hvor Leislies rebelske natur går imot Texas tradisjoner, der en kvinne ikke skal dyrke sin uavhengighet. Hun knytter også et nært bekjentskap med den mislikte gårdsgutten Jett Rink (James Dean) og blir uglesett ved å bry seg om områdets mexicansk-amerikanske arbeidere.

Giganten kombinerte to store trender i Hollywoods 50-talls filmer - - den store episke filmen og filmer om sosiale problemer. Basert på Edna Ferber´s 400 siders familiekrønike, fanger filmen bredden av Texas sin historie fra 1920-tallet og inn i 50-tallet der olje overtok storfe som statens store eksportvare. Vevd inn i historien er også temaer rundt rasisme, hvor Leslie sjokkerer sin manns venner og familie med sitt behov for å hjelpe mexiansk-amerikanere og hennes sønn også møter fordommer og utfrysing da han prøver å introdusere sin meksikansk-amerikanske kone i deres rikmanns-kretser.

Filmkritikerne kalte regissør George Stevens tre store 50-talls filmer - - En plass i solen (1951), Shane - den tause rytter (1953) og Giganten (1956) - - hans «Amerikanske Trilogi», hvor hver av de så på forskjellige aspekter ved den amerikanske drømmen gjennom øynene til outsiderne.

- Rune Hennum Nilsen

GIGANTEN
GIANT
USA 1956
Regi: George Stevens
Medv: Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean
Spilletid: 201 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

View Event →
Programslipp + Da han møtte henne
Feb
6
9:00 PM21:00

Programslipp + Da han møtte henne

Denne sesongen har vi kuratert filmer innenfor noen spennende og aktuelle temaer. Vi gleder oss til å fortelle dere mer om dette under vårt programslipp!

Kveldens film er When Harry Met Sally (Da han møtte henne) fra 1989. Denne klassikeren fyller 30 år og det ferier vi med gratisvisning etter vårt programslipp. Filmen holder seg fresh den dag i dag og inneholder ikoniske scener, knallsterke replikker og nydelige prestasjoner fra rolleinnehaverne.

Gratis inngang!

DA HAN MØTTE HENNE
WHEN HARRY MET SALLY
USA 1989
Regi: Rob Reiner
Medv: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby
Spilletid: 95 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

View Event →
Feb
4
8:00 PM20:00

Film- og TV-quiz

Endelig klart for ny quizsesong!
Det blir i Teaterkaféen på HT, med start klokka 20:00.
Quizvertene Odd Arild & Rune er som vanlig fulle av energi og har med seg spørsmål for alle skillsnivåer :D

Pris pr. stk 20,-
Maks 6 pr lag.
Makspris 100,- pr lag.
VIPPS eller cash :D

Sees a!

View Event →