Tilbake til alle arrangementer

Psychedelica Blues (35mm)

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Unge Lissy har vokst opp i en klassisk, sosialdemokratisk A4-familie med en far som brenner for kommunepolitikk og strenge rammer i hjemmet. Lissy har hatt liten mulighet til å leve ut sitt eget liv. En dag blir hun en del av den syndefulle kretsen rundt jazzgruppa The Blue Bells, og møter den karismatiske Lillegutt. Han er smart, karismatisk og har direkte tilgang til det spennende hallusinogenet LSD. Gjennom møtet med The Blue Bells og Lillegutt åpner en helt ny verden seg for Lissy.

Psychedelica Blues var sammen med Himmel og helvete den første norske filmen som skildret rusbruk blant ungdommer. Regissør Nils Reinhardt Christensen, mest kjent for «Stompa»-filmene ønsket å skildre et alternativt ungdomsmiljø, og unngå moralisering og fordømmelse av hovedkarakterens handlinger. Dette ble hans farvel med filmmediet, og skiller seg fra hans tidligere verker med en mer eksperimentell stil, og filmens lydspor, fra jazz- og storbandlegenden Kjell Karlsen, matcher Christensens ambisjoner.

Rollelista er fylt med kjente film- og teaterfjes, og særlig Finn Kvalems rolle som Lillegutt er smått legendarisk, og selveste Arve Opsahl spiller en av sine få dramatiske roller.

Ettersøkt. Og jeg har lett etter meg selv i årevis.

PSYCHEDELICA BLUES
PSYCHEDELICA BLUES
Norge 1969
Regi: Nils-Reinhardt Christensen
Medv: Kjersti Døvigen, Finn Kvalem, Ståle Bjørnhaug, Ditlef Eckhoff, Arve Opsahl
Spilletid: 83 min
Språk: Norsk (utekstet)
Aldersgrense: 15 år
Omtale: Carl Arne Løchen

Trivia
Både Psychedelica Blues og Himmel og helvete hadde premiere samme helg i 1969.

Tidligere arrangement: 4. mai
Himmel og helvete (35mm)
Senere arrangement: 9. mai
Film- og TV-quiz