Tilbake til alle arrangementer

Terminator 2: Dommens dag

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

James Camerons Terminator 2: Dommens dag, filmen som gjorde Schwarzenegger til SCHWARZENEGGER, står som et monument innen sci-fi og actionfilm-sjangeren. Filmen balanserer imponerende action og en rørende historie om mors- og farsrollen.

Terminator 2 foregår både i et 90-tall preget av Guns N’ Roses lydspor og en dystopisk fremtid hvor menneskeheten kjemper mot intelligente maskiner. I sentrum står unge John Connor, den fremtidige lederen for menneskeheten, som både jaktes og beskyttes av roboter fra fremtiden – den onde T-1000 og den gode T-800 (Arnold Schwarzenegger) – men også sin mor.

Filmens monumentalitet består av banebrytende spesialeffekter, Schwarzeneggers ikoniske «empatiske robot» og Linda Hamiltons tolkning av den beinharde Sarah Connor – John Connors mor og beskytter. James Cameron viser her, kanskje for første gang, sitt kaliber som en av Hollywoods mest storfilmkyndige. Terminator 2: Dommens dag har ikke bare etablert seg som en milepæl i filmhistorien, men det har også formet popkulturen og påvirket utviklingen av visuelle effekter i årtier. Vi trenger vel ikke å si annet enn «I need your clothes, your boots and that you sign up for Tromsø Filmklubb.»

Filmen vises som del av temaet MØDRE PÅ FILM.

Hasta la vista, baby!

TERMINATOR 2: DOMMENS DAG
TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY
USA 1991
Regi: James Cameron
Medv: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
Spilletid: 137 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 15 år
Omtale: Cornelius Dolmseth

Trivia
James Cameron ønsket opprinnelig artisten Billy Idol som den onde T-1000, men han skadet seg i en motorsykkelulykke. I mangel av T-1000s krefter, rakk han ikke å regenerere i tide.

Tidligere arrangement: 17. februar
Little Shop of Horrors (på Hålogaland Teater)
Senere arrangement: 24. februar
Ironman