Tilbake til alle arrangementer

Ironman

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Som OL på Lillehammer, kombinerer Ironman sport, drama, spenning og land bak muren. Finnes det da en mer passende inkarnasjon enn Dolph Lundgren? Regissør Bruce Malmuth har hverken spart på politikk, idrettsgrener eller heseblesende action i Ironman.

I Ironman møter vi den øst-tyske Eric Brogar (Dolph Lundgren), verdensmester i femkamp, hvis historie utfolder seg når Brogar rømmer fra hjemlandet til USA. Kan han dog slippe unna det øst-tyske trollets mange hoder og hender? Jaget av sin tidligere trener i femkamp, blir Eric Brogar nødt til å bruke alt han har lært i sin olympiske disiplin for å slippe unna sitt undertrykkende land og sin undertrykkende trener i fekting, svømming, hestesport, løping og pistolskyting.

Ironman er kanskje ikke så mye en film om OL, men i høyeste grad en film om Dolph Lundgren og 90-tallets oppfattelser av Øst-Tyskland. Filmen er en heseblesende, og kanskje ufrivillig morsom, opplevelse. Den er også en kampfilm med et hjerte som banker for idrett og fordømmelse av østblokkens idrettsapparat.

Filmen vises som del av temaet OLYMPISKE LEKER PÅ LILLEHAMMER 30 ÅR.

Sometimes trying to make a living is like climbing a mountain with a pogo stick.

IRONMAN
PENTATHLON
USA 1994
Regi: Bruce Malmuth
Medv: Dolph Lundgren, David Soul, Renée Coleman
Spilletid: 101 min
Språk: Engelsk (utekstet)
Aldersgrense: 15 år
Omtale: Cornelius Dolmseth

Trivia
Dolph Lundgren ble senere lagleder for USAs pentathlon-lag i Atlanta-OL 1996.

Tidligere arrangement: 21. februar
Terminator 2: Dommens dag
Senere arrangement: 28. februar
Ildvognene