Tilbake til alle arrangementer

Den store flukten

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Dette er ikke basert på en ekte historie. Det er en ekte historie! Året er 1944 og andre verdenskrig herjer. Flere hundre krigsfanger blir sendt til den nye tyske fangeleiren kalt «Stalag Luft III». Flere har forsøkt å rømme fra andre leirer titalls ganger før. Alle fluktekspertene er samlet på et sted i en «flukt-sikker» leir. Offiserene anser det som deres plikt å flykte og ydmyke fienden. De er omringet av doble gjerder med piggtråd, bevoktet av væpnede vakter. Følg fangenes utallige kreative måter og forsøk for å bryte ut av fangenskap. Vil de klare det?

Den store flukten ble raskt en klassiker. Regissør John Sturges gikk angivelig gjennom hele 11 forskjellige manus med seks forskjellige skribenter før han ble fornøyd. Resultatet er skarpe replikker levert av et stjernespekket mannskap med blant annet karismatiske Steve McQueen, Richard Attenborough og Charles Bronson. Den er like spennende i dag som da den kom ut for 60 år siden!

Filmen vises som del av temaet FENGSLENDE FILMER.

We have put all our rotten eggs in one basket. And we intend to watch that basket very carefully.

DEN STORE FLUKTEN
THE GREAT ESCAPE
USA 1963
Regi: John Sturges
Medv: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson
Spilletid: 172 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Isak Furu Krogstad

Trivia
Charles Bronson jobbet som gruvearbeider før han ble skuespiller og ga råd til regissør John Sturges om hvordan jord skal flyttes.

Tidligere arrangement: 11. april
Film- og TV-quiz
Senere arrangement: 16. april
Come to Daddy (på Blårock)