Tilbake til alle arrangementer

I, Tonya

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

I denne mørke drama-komedien følger vi den beryktede kunstløperen Tonya Harding (Margot Robbie) fra hun som fireåring tar sine første skritt på isen, til isslottet smelter i en av tidenes største OL-skandaler. Harding vokser opp med en kontrollerende og voldelig mor (Allison Janney) med store ambisjoner på vegne av datteren i et «white trash»-hjem. Underlagt morens brutale kommando trener Tonya hardt hele oppveksten og blir kjapt en av de beste kunstløperne i USA. Selv med tekniske overlegenhet, blir hun holdt tilbake av at bakgrunnen, hjemmesydde kostymer og ukonvensjonell konkurransemusikk ikke faller i smak hos dommerne.

Under VM i ‘91 havner hun på 2.plass og blir den første amerikanske kvinnen til å lande en «triple axel», etterfulgt av en 4. plass under OL i ‘92. Nederlaget som fulgte 4. plassen gjør at Harding tar en pause fra isen, men når OL i ‘94 nærmer seg overbevises hun om å prøve en gang til. I konkurransene som leder opp mot OL, opplever hun igjen og igjen å bli holdt tilbake av sitt uortodokse image. Sammen med mannen Jeff legges lumske planer for å sende Tonya helt til toppen. Margot Robbie er fremragende i rollen som Harding og Allison Janning vant en Oscar for sin rolle som moren LaVona Golden.

Filmen vises som del av temaet OLYMPISKE LEKER PÅ LILLEHAMMER 30 ÅR.

America. They want someone to love, they want someone to hate.

I, TONYA
I, TONYA
USA 2017
Regi: Craig Gillespie
Medv: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney
Spilletid: 119 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Maja Moan Brataas

Trivia
«Triple axel»-hoppet måtte gjennomføres med visuelle effekter fordi det var umulig å finne en stuntkvinne som kunne gjennomføre dette hoppet, da det kun er 6 kvinner etter Tonya som har landet det.

Tidligere arrangement: 2. mars
Flukten til seier
Senere arrangement: 7. mars
Berlinolympiaden del 1 (16mm på Backbeat)