Tilbake til alle arrangementer

Flukten til seier

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Hvis du fikk velge en all-star-startellever hvor du fikk velge samtidens største fotballspillere, hadde du satt av plass til Michael Caine og Sylvester Stallone? John Houston og Tromsø Filmklubb svarer et rungende JA!

John Houstons Flukten til seier utspiller seg i en tysk fangeleir under andre verdenskrig, hvor allierte krigsfanger bestemmer seg for å utfordre nazistene til en fotballkamp. Blir kampen et vellykket propagandastunt hvor tyskerne beseirer Pelé, eller en triumf for de allierte? Flukten til seier føyer seg inn i rekken av 60- og 70-tallets krigsfilmer som behandler andre verdenskrig på en lettbeint måte – milevis unna folkemord og folkelig lidelse – her attpåtil med verdens beste fotballspillere.

Flukten til seier er inspirert av en sann historie, og har oppnådd kultstatus blant fans av både krigsfilmer og sportsfilmer. Stjerneregissør John Houston har tilført filmen et solid grunnlag, og gitt filmen en tydelig «gutta på oppdrag»-preg med sin rutinerte regi. Filmen er ikke bare et must for alle som elsket fotballens store profiler i overgangen fra 1970- til 1980-tallet, men også for dem som lengter tilbake til ukompliserte fremstillinger av andre verdenskrig.

Filmen vises som del av temaet OLYMPISKE LEKER PÅ LILLEHAMMER 30 ÅR.

The whole bloody war’s a regrettable mistake.

FLUKTEN TIL SEIER
VICTORY
USA/Storbritannia/Italia 1981
Regi: John Huston
Medv: Michael Caine, Sylvester Stallone, Max von Sydow, Pelé
Spilletid: 117 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Cornelius Dolmseth

Trivia
Michael Caine har senere innrømmet at den eneste årsaken til at han takket ja til rollen, var mulighet til å spille fotball med Pelé.

Tidligere arrangement: 29. februar
Film- og TV-quiz
Senere arrangement: 6. mars
I, Tonya