Tilbake til alle arrangementer

Little Shop of Horrors (på Hålogaland Teater)

  • Hålogaland Teater 1 Teaterplassen Tromsø, Troms, 9007 Norway (kart)

Little Shop of Horrors er en fabelaktig, campy horrorkomediemusikal med en nerdete protagonist, en sadistisk tannlege, et glamorøst doo-wop kor og en hel del blod. Den stakkarslige Seymour Kreibourn jobber i blomsterbutikk i et fattig strøk i New York, og lever ellers et trasig liv. Men tilværelsen endres brått når han kommer over en svært usedvanlig plante etter en solformørkelse. Planten blir en kilde til berømmelse og forretningene går endelig bra. Han får også oppmerksomhet fra Audrey, kollegaen han alltid har vært forelsket i, og har oppkalt den populære planten etter. Det hele viser seg imidlertid å ha en grusom pris når han oppdager hva Audrey IIs diett består av.

Filmen er en adaptasjon av «off-broadway»-musikalen med samme navn fra 1982. Den blir gjerne omtalt som en av de beste adaptasjonene av musikal til film. I dag har den kultstatus og vekker stor begeistring. Musikken er komponert av Alan Menken (Disneys Den lille havfruen, Aladdin og Skjønnheten og udyret), som har hentet inspirasjon fra 60-tallets rock’n’roll, doo-wop og tidlig Motown. Det resulterer i en catchy og god musikalsk opplevelse, som kulminerer i et storartet Oscar-nominert musikalnummer framført av en gigantisk kjøttetende plante!

Filmen vises i samarbeid med Hålogaland Teater som har oppsetning av Little Shop of Horrors på deres vårprogram.

If I can move and I can talk, who’s to say I can’t do anything I want?

LITTLE SHOP OF HORRORS - DIRECTOR’S CUT
LITTLE SHOP OF HORRORS - DIRECTOR’S CUT
USA 1986
Regi: Frank Oz
Medv: Ellen Greene, Rick Moranis, Vincent Gardenia
Spilletid: 103 min
Språk: Engelsk (engelsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Leonie Krupka

Trivia
Dukkeoperatørene slet med å få Audey IIs bevegelser og miming til å se livaktig ut. Løsningen var å spille inn scenene med dukka veldig sakte, for så å sette opp hastigheten på kamera.

Tidligere arrangement: 17. februar
Goodbye Lenin!
Senere arrangement: 21. februar
Terminator 2: Dommens dag