Tilbake til alle arrangementer

Goodbye Lenin!

  • Tromsø Filmklubb 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Goodbye Lenin! er en melankolsk komedie som tar for seg det nære forholdet mellom ei mor og hennes sønn, med det endrede Øst-Tyskland etter murens fall som bakteppe. Moren til Alexander, den overbeviste øst-tyske patrioten Christiane, får et hjerteinfarkt og havner i koma av sjokket. Når hun våkner åtte måneder senere, er alt i samfunnet rundt henne endret, muren har falt og vesten sniker seg sakte innpå. Sønnen Alexander prøver dermed på heroisk og rørende vis å gjenskape tiden før DDR ble oppløst, for å unngå at hun skal få seg et nytt sjokk. Med god hjelp av venner forsøker han å holde på fasaden, med de trygge daglige kommunistiske nyhetssendingene og produktene som hans mor er vant med, selv om dette blir vanskeligere og vanskeligere.

Denne filmen av Wolfgang Becker var en stor suksess i Tyskland da den kom ut. I rollen som Alexander møter vi Daniel Brühl, også kjent fra Inglourious Basterds (2009) og Rush (2013). Mange ble dratt mot filmen på grunn av lydsporet, som er med å fremheve det tragikomiske i historien. Musikken er komponert av den franske minimalistiske komponisten og multiinstrumentalisten Yann Tiersen, som også står bak musikken til Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

Filmen vises i samarbeid med Tromsøsosiologene.

Filmen vises som del av temaet MØDRE PÅ FILM.

The future lay in our hands. Uncertain, yet promising.

GOODBYE LENIN!
GOOD BYE LENIN!
Tyskland 2003
Regi: Wolfgang Becker
Medv: Daniel Brühl, Katrin Saß, Chulpan Khamatova
Spilletid: 121 min
Språk: Tysk (engelsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Ellen Charlotte Sørheim

Trivia
Datagenererte effekter ble tatt mye i bruk for å gjøre Berlin mindre vestlig, selv om mange scener ble filmet i tidligere Øst-Berlin.

Tidligere arrangement: 15. februar
Film- og TV-quiz
Senere arrangement: 17. februar
Little Shop of Horrors (på Hålogaland Teater)