Back to All Events

Manderlay

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Dette er andre film i en planlagt trilogi av Lars von Trier hvorav Dogville er den første og den tredje fortsatt ikke er laget. Manderlay tar opp handlingen er Dogville sluttet og vi følger Grace og faren på reise gjennom Alabama på trettitallet, når de kommer til plantasjen Manderlay, der slaveri fortsatt eksisterer, mange tiår etter avslutningen av borgerkrigen.

Lars von Trier, sammen med Thomas Vinterberg, stod bak den nye filmbølgen Dogme 95 og mange av Triers filmer er sterkt preget av dette manifestet: Avvisning av spesialeffekter, håndholdt kamera, en handling som foregår her og nå, fokus på skuespillerne og manus, mer enn omgivelsene og sett er noen av reglene.

- Odd-Arild Knutsen

MANDERLAY
MANDERLAY
Danmark/Sverige/Nederland/Frankrike/Tyskland/Storbritannia/Italia 2005
Regi: Lars Von Trier
Medv: Bryce Dallas Howard, Isaach De Bankolé, Danny Glover, Willem Dafoe, Michaël Abiteboul
Spilletid: 139 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Earlier Event: April 27
Under kirsebærtrærne
Later Event: May 6
Film- og TV-quiz