Back to All Events

Under kirsebærtrærne

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Under kirsebærtrærne er et delikat fortalt melodrama om det gryende vennskapet mellom tre vidt forskjellige mennesker. Den middelaldrende Sentarô livnærer seg ved å selge små pannekaker med an (søte røde bønner). Tenåringsjenta Wakana besøker Sentarôs lille kafé daglig, mens 76 år gamle Toruke drømmer om jobb som pannekakekokk. Så får Senturo smake bønnestuingen hennes og skjønner at hun er gull verdt for kaféen hans. Og det blir hun – enn så lenge.

Med et eget blikk for treffsikre detaljer skildrer filmen stoltheten som omgir tradisjonell japansk kokekunst og driften av små familiebedrifter. Kawase bruker historien til å male frem fargerike og gjenkjennelige karakterer, og generasjonsforskjellen mellom dem og vanskelighetene de har med å åpne seg for hverandre er ektefølt og gripende skildret. Melankoli og det flyktige ved tilværelsen er typisk temaer i japansk film, men få behandler dem like realistisk som Kawase. En vakker, tankevekkende og ikke minst appetittvekkende film!

- Tromsø Internasjonale Filmfestival

UNDER KIRSEBÆRTRÆRNE
AN
Japan/Frankrike/Tyskland 2015
Regi: Naomi Kawase
Medv: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Etsuko Ichihara, Miyoko Asada
Spilletid: 113 min
Språk: Japansk
Engelsk tekst

Earlier Event: April 24
Weekend
Later Event: May 4
Manderlay