Back to All Events

Westfront 1918

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Første Verdenskrig nærmer seg slutten og ute på den franske landsbygda og en liten gjeng med tyske soldater nyter en hardt tiltrengt permisjon og pause fra fronten, før de igjen må vende tilbake til skyttergravenes redsler.

Denne filmen er på mange måter en “tvilling” av den mere kjente amerikanske filmen Intet nytt på Vestfronten (All Quiet on the Western Front) som kom samme år. Og den ble godt mottatt av kritikerne da den kom. Men da nazistene kom til makten bare få år etter utgivelde av filmen, havnet den raskt på listen av forbudte filmer.

- Odd-Arild Knutsen

WESTFRONT 1918
WESTFRONT 1918: VIER VON DER INFANTERIE
Tyskland 1930
Regi: Georg Wilhelm Pabst
Medv: Fritz Kampers, Gustav Diessl, Hans-Joachim Möbis, Claus Clausen, Jackie Monnier
Spilletid: 93 min
Språk: Tysk
Engelsk tekst

Earlier Event: March 4
Film- og TV-quiz
Later Event: March 9
Venner for livet