Back to All Events

Hair

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I denne anti-krig-musikalen følger vi Claude Bukowski (John Savage) som reiser til New York for å verve seg i militæret. Der blir han kjent med en gjeng med hippier som introduserer ham for ulike rusmidler, samt 60-tallets konflikter rundt rase, seksualitet og samfunnsklasser. I tillegg møter han (og blir selvfølgelig forelsket i) den rike overklasse-jenta Sheila Franklin (Berverly D’Angelo). Det som startet som et mål om å kjempe for landet sitt, utvikler seg til et valg mellom hippienes fredelige og frie livsstil, Sheilas konservative overklasse, og den beryktede Vietnamkrigen.

Etter filmsuksessen Gjøkeredet fra 1975, kunne regissør Milos Forman (etter mye trøbbel med rettighetene til filmen) endelig lage denne filmen basert på Broadwaymusikalen fra 1968. Dessverre kom Hair ut for sent til at tematikken fortsatt var aktuell, og samtidig ikke sent nok til å kunne være et nostalgisk tilbakeblikk på 60- og 70-tallets USA.

Fun fact: Da jeg var barn fikk jeg denne (tilsynelatende) uskyldige hippie-musikalen på DVD i bursdagsgave fra min mor. Det var ikke alle ordene i filmen jeg forstod, så 10 år gamle meg presterte å spørre min mannlige gymlærer om hva «Sodomy» betyr for noe. Kleeeeint.

- Pia Bondø

HAIR
HAIR
Vest-Tyskland/USA 1979
Regi: Milos Forman
Medv: John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden, Dorsey Wright
Spilletid: 121 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Earlier Event: March 20
Monster
Later Event: March 27
Onibaba