Back to All Events

Monster

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Monster baserer seg på livet til Aileen Wuornos, prostituert som ble seriemorder. Wournos blir ofte referert som «USA sin første kvinnelige seriemorder» hvor hun drepte en rekke menn sent på 1980- og starten på 1990-tallet. Aileen Wournos blir spilt av Charlize Theron. Måten hun spiller, og blir denne rollen, er en utrolig prestasjon og ble belønnet med Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Theron er nesten ikke gjenkjennbar grunnet imponerende sminking (av selveste Toni G) og flere kilo tyngre (hele 14 kg!). Filmen er alene verd å se for hennes rolletolkning. Hatten av for regissør Patty Jenkins for denne sterke og intense filmen, som i 2009 ble kalt for tiårets tredje beste film av anerkjente filmkritiker Roger Ebert. God film!

- Isak Furu Krogstad

MONSTER
MONSTER
Tyskland/USA 2003
Regi: Patty Jenkins
Medv: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Lee Targesen, Annie Corley
Spilletid: 109 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Earlier Event: March 18
Film- og TV-quiz
Later Event: March 23
Hair