Back to All Events

The Big Red One

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Samuel Fuller forteller med denne filmen historien om en herdet sersjant og fire av hans menn, fra deres første kamp på Kasserinepasset etter invasjonen av Nord-Afrika, til Sicilia, Omaha-stranden på D-Day, Ardenneskogen i Belgia og til slutt frigjøring av en av konsentrasjonsleirene i Tyskland. Etter hvert som de fem kjemper - og overlever for å kjempe igjen i neste kamp - blir nye rekrutter tatt av fienden. Er det usannsynlig at akkurat disse fem vil overleve? Ikke i følge Fuller, som skrev og regisserte filmen basert på egen kamperfaring fra krigen.

- Anna Sollied Møller

THE BIG RED ONE
THE BIG RED ONE
USA 1980
Regi: Samuel Fuller
Medv: Lee Marvin, Mark Hamill, Robert Carradine, Bobby Di Cicco, Kelly Ward
Spilletid: 113 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Earlier Event: March 13
District 9
Later Event: March 18
Film- og TV-quiz