Back to All Events

District 9

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I 1982 ankommer et svært romskip Jorden og svever over Johannesburg. Inni romskipet finner menneskene en million aliens i svært dårlig forfatning og den Sørafrikanske regjeringen oppretter flyktningeleiren Distrikt 9 der romvesnene blir lokalisert. Etter noen år oppstår det gnisninger mellom romvesnene og menneskene. Romvesnene i flyktningeleiren blir anklaget for å være uhygieniske, småkriminelle og en belastning på samfunnet.

Denne dramafilmen, laget i dokumentarstil, følger den velmenende byråkraten Wikus van de Merwe etter hvert som han blir stadig mere involvert i livene til romvesnene og gjenoppdager, ironisk nok, sin egen menneskelighet etter hvert som handlingen skrider fram.

Denne filmen er Blomkamps debut som filmregissør. Før denne hadde han bare regissert reklamer og kortfilmer.

- Odd-Arild Knutsen

DISTRICT 9
DISTRICT 9
Sør-Afrika/USA/New Zealand/Canada 2009
Regi: Neill Blomkamp
Medv: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie
Spilletid: 112 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Earlier Event: March 9
Venner for livet
Later Event: March 16
The Big Red One