Back to All Events

En klasse for seg

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Baseball er en stor nasjonal yndlingsport som underholder det amerikanske folkets hverdag. Under andre verdenskrig kunne ikke mennene spille fordi de fleste kjempet i krigen. En ny liga for kvinner ble skapt for å opprettholde underholdningen i 1943. En klasse for seg er en fantastisk gjenfortelling av denne sanne historien. Den er oppmuntrende og morsom, men likevel trist. Ligaen eksisterte fram til 1954 og så ble kvinnene bedt om å legge fra seg baseball hanskene. Dessverre har det ikke vært noe lignende i USA siden og alle sportsligaer på prestisjenivået er mannsdominerte. Filmen er en perle som har med stjerner som blant annet Geena Davis, Madonna og Tom Hanks.

- Jennifer Britt Lundberg Hansen

EN KLASSE FOR SEG
A LEAGUE OF THEIR OWN
USA 1992
Regi: Penny Marshall
Medv: Tom Hanks, Geena Davis, Lori Petty, Madonna, Rosie O'Donnell
Spilletid: 128 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Earlier Event: February 23
Med åpne øyne
Later Event: March 2
Ærens vei