Back to All Events

Med åpne øyne

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Aron (Zohar Shtrauss), en respektert slaktemester og familiemann i et ultra-ortodoks jødisk nabolag i Jerusalem, lever et konservativt liv fylt med spirituell hengivenhet og dedikasjon til sitt nærmiljø. Hans liv og hverdag gjennomgår en rekke endringer etter en ung mannlig lærling (Ran Danker) ankommer hans slakterforretning. Lysten den vakre yeshiva-studenten vekker hos Aron, endrer hans syn på sitt eget liv og intrikate trosretning, noe som får han til å stille spørsmål om sitt forhold til sin kone Rivka (Tinkerbell), sine barn og til Gud.

Haim Tabakman gir oss i Med åpne øyne et unikt innblikk i et ultra-ortotokst samfunn der homoseksualitet er forbudt og hvor religiøs fundamentalisme setter dagsorden. Filmen var banebrytende da den kom i 2009 og den er minst like aktuell i dag, hvor Israel er et land med økende polarisering mellom folk med liberale syn på homoseksualitet og folk som lever etter de ortodokse lover og regler.

- Rune Hennum Nilsen

MED ÅPNE ØYNE
EINAYIM PETUKHOTH
Israel/Tyskland/Frankrike 2009
Regi: Haim Tabakman
Medv: Zohar Shtrauss, Ran Danker, Tinkerbell, Tzahi Grad, Isaac Sharry
Spilletid: 91 min
Språk: Hebraisk
Norsk tekst

Earlier Event: February 20
Jalla! Jalla!
Later Event: February 27
En klasse for seg