Back to All Events

Funny Girl

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Hvis du lurer på hva som gjorde Barbra Streisand kjent så er Funny Girl av William Wyler svaret. Hennes tolkning av komikeren Fanny Brice gjorde Streisand til en kjempestjerne på slutten av 60-tallet. Rollen ga henne både en Oscar og en Golden Globe for beste skuespillerinne. Streisand spilte hovedrollen i den originale musikalen på Broadway i 1964, som sangen “Don’t rain on my parade” er kjent fra. Den samme musikken oversettes meget bra fra scenen til storskjermen. Denne biografiske, romantiske og musikalske dramakomedien er en klassiker. Vi følger en historie løst basert på livet til Fanny Brice, fra hennes gryende berømmelse til hennes forhold med Nick Arnstein (Omar Sharif).

- Jennifer Britt Lundberg Hansen

Hello, gorgeous.

FUNNY GIRL
USA 1968
Regi: William Wyler
Medv: Barbra Streisand, Omar Sharif, Kay Medford, Anne Francis, Walter Pidgeon
Spilletid: 151 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Barbra Streisand var medlem av filmakademiet når hun ble nominert til Oscar, og stemte på seg selv. Hvis hun ikke hadde gjort det, ville det vært uavgjort mellom henne og Katharine Hepburn i kategorien beste skuespillerinne.

Earlier Event: May 2
Herrer liker blonde piker
Later Event: May 7
Film- og TV-quiz