Back to All Events

Train to Busan

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Train to Busan er en sørkoreansk zombieapokalypsefilm fra regissør Sang-ho Yeon som fra tidligere har flere animasjonsfilmer bak seg. Premieren var på filmfestivalen i Cannes i mai 2016. Tre måneder senere ble Train to Busan den første koreanske filmen det året som trakk mer enn 10 millioner kinobesøkende. Vi følger Seok-woo og hans datter som i anledning hennes bursdag reiser til Busan for å treffe moren. En kvinne med bitemerker og spasmer kommer seg på toget, og turen blir raskt et mareritt. Med raske actionfylte scener utvikler det seg til en massakre der både de levende og de døde får gjennomgå. Det er bare å sette seg til rette i stolen med popkorn og nyte hordene av zombier som herjer.

- Jørgen Jensen Ribe

Liv eller død, hvem overlever?
Dette er spørsmålet de reisende på toget til Busan konfronteres med idet passasjer etter passasjer blir brutalt drept og våkner til liv igjen som zombier.

TRAIN TO BUSAN
BUSANHAENG
Sør-Korea 2016
Regi: Sang-ho Yeon
Medv: Gong Yoo, Ma Dong-seok, Jung Yu-mi, Kim Su-an, Kim Eui-sung
Spilletid: 118 min
Språk: Koreansk
Engelsk tekst

Trivia: Det er den første sørkoreanske filmen som ble vist i India på fire språk: Hindi, Engelsk, Tamil og Telugu, men ikke på koreansk. Sang-ho Yeon regisserte animasjonsfilmen Seoul Station der handlingen utspiller seg en dag før Train to Busan.

Earlier Event: April 4
Velkommen, Mr. Chance
Later Event: April 11
Født i går