Back to All Events

Velkommen, Mr. Chance

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Peter Sellers spiller Chance, en enkel mann som hele sitt liv har vært gartner for en velstående mann i Washington DC. Når han blir tvunget til å forlate hjemmet og vandrer ut i byen for første gang endres livet hans dramatisk. Gjennom en serie av hendelser gir han et inntrykk av å være en høyt utdannet og veltalende mann. I hans enkle fremtoning og utsagn finner andre mennesker dype budskap og refleksjon. Filmen er nedtonet og utspilles sakte scene for scene, men er også morsom når protagonisten settes i situasjoner han absolutt ikke har erfaring med. Kontrasten mellom Chance og menneskene han omgir seg med er stor. De underliggende antakelsene som gjøres om ham driver historien videre. Peter Sellers er kjent for mange i en mer energisk rolle som Inspektør Clouseau fra Pink Panther-filmene. I Being There spiller han rollen som enkel og stillferdig på en overbevisende måte. Dette er en kritikerrost og interessant film.

- Jørgen Jensen Ribe

Filmen vises i samarbeid med sosiologforeningen i Tromsø.

En enkel mann begir seg ut i verden. Med sin stillferdige fremtoning og naive vesen gir han menneskene han møter større innsikt i seg selv.

VELKOMMEN, MR. CHANCE
BEING THERE
USA/Vest-Tyskland 1979
Regi: Hal Ashby
Medv: Peter Sellers, Shirley MacLaine, Melvyn Douglas, Jack Warden, Richard Dysart
Spilletid: 130 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Filmen er inkludert i American Film Institute sin liste over de 100 morsomste amerikanske filmer. På gravsteinen til Peter Sellers står et sitat fra Being There: Life is a state of mind.

Earlier Event: March 24
Med alle midler
Later Event: April 7
Train to Busan