Back to All Events

Det umuliges kunst + regissørbesøk

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Italieneren Eugenio Barba kom til Norge på 50-tallet, og i 1964 startet han opp en type teater Norge ikke hadde sett før – Odin Teatret. Etter en tid i Oslo, dro teatergruppen videre til Holstebro i Danmark, som tidligere var kjent som «Danmarks kjedeligste by». Gjennom tiden i Holstebro, utviklet gruppen seg til å bli respektert og verdenskjent, og takket være deres tilværelse fikk Holstebro den nye tittelen «Kulturbyen». I dag regnes Barba som en av det moderne teatrets store fornyere, og en av hans metoder for å holde gruppen i gang, er å fremprovosere «jordskjelv» som endrer relasjonene i teatergruppen fullstendig.

Det umuliges kunst er en dokumentar av Elsa Kvamme, som er en tidligere skuespiller i Odin Teatret. Filmen forteller Barbas historie, og viser hva som driver ham og hvordan han har klart å holde den lille teatergruppen levende i over 50 år. Vi får følge ham tilbake til Oslo der Odin Teatret ble født, til Opole hvor Growskis «fattige teater» utviklet en ny, fysisk spillestil, og til Holstebro, som gikk fra å være en kjedelig dansk by til å bli kjent som en kulturby.

Visningen er et samarbeid mellom Vårscenefest Tromsø Scenekunstfestival og Tromsø filmklubb.

- Pia Bondø

Teatret er en handling; du kan gjøre noe, du kan bruke dine krefter, du kan skape sammen med andre mennesker – i stedet for å bli et pessimistisk individ.

DET UMULIGES KUNST
Norge 2017
Regi: Elsa Kvamme
Medv: Eugenio Barba, Torgeir Wethal, Iben Nagel Rasmussen, Roberta Carreri, Tage Larsen
Spilletid: 66 min
Språk: Norsk / Engelsk / Italensk/ Dansk

Trivia: Barba grunnla Odin Teater fordi han ikke fikk jobb ved de etablerte scenene i Oslo. Teatergruppa ble invitert til Holstebro på bakgrunn av den første produksjonen deres, Ornitofilene av Jens Bjørneboe.

Earlier Event: April 21
Fortellingen om prinsesse Kaguya
Later Event: April 28
Labyrint