Back to All Events

Mannen som ville bli konge

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

To eventyrlystne og lovløse britiske offiserer (Sean Connery og Michael Caine) i India synes landet er for lite for dem. De bestemmer seg for å legge militærkarrieren bak seg og heller søke lykken. Lykken er i deres øyne å reise inn i dypeste Himalaya, til det sagnomsuste kongeriket Kafiristan og slå seg opp som herskere der. De legger ut på en farefull og sensasjonell ferd gjennom fjellene, men vil de noen gang nå frem og hva vil i så fall møte dem der?

The Man Who Would Be King er basert på en historie av Rudyard Kipling. Filmen er en skikkelig eventyrfilm i beste Indiana Jones-stil, fylt med humor og spenning i vakre kulisser. Samtidig kaster den allikevel et skråblikk på britisk kolonialisme. I en tid hvor de store eventyrfilmene gjerne var mer storslagen og seriøse skiller denne seg ut som en skikkelig humørspreder. Høydepunktet i filmen er nok det fantastiske samspillet og kameraderiet mellom Michael Caine og Sean Connery i et av filmhistoriens største eventyr.

- Carl Arne Løchen Arnesen

Adventure in all its glory!

MANNEN SOM VILLE BLI KONGE
THE MAN WHO WOULD BE KING
Storbritannia/USA 1975
Regi: John Huston
Medv: Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Shakira Caine
Spilletid: 129 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: John Huston prøvde å få laget filmen i over 20 år, og planen var i utgangspunktet å ha Humphrey Bogart i en av hovedrollene.

Earlier Event: April 16
Film- og TV-quiz
Later Event: April 21
Fortellingen om prinsesse Kaguya