Back to All Events

Douglas

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Douglas er historien om en sleip drittsekk som misbruker sin rolle som etterretningspoliti til å overvåke samfunnet rundt seg. Filmen retter et kritisk blikk mot etterretningstjenesten og regissør Pål Bang Hansen presenterte selv filmen som «en skrekkvisjon om hvordan samfunnet er i ferd med å utvikle seg».

Rolv Wesenlund spiller sin første seriøse hovedrolle og utypisk for sin filmsjanger er musikksporet av den norske jazzkomponisten Egil Monn-Iversen. Douglas er også den første norske spillefilmen som ble betydelig sensurert: Omtrent 22 sekunder med «obskøniteter» ble klippet bort og filmen fikk i sin tid 18 års aldersgrense. Dette er altså en filmhistorisk perle.

- Maria Thorseth Eriksen

Det hemmelige politiske politiet turer fram om det får lov til å operere uten kontroll

DOUGLAS
Norge 1970
Regi: Pål Bang-Hansen
Medv: Rolv Wesenlund, Tom Tellefsen, Per Christensen, Kjersti Døvigen, Gunnar Olram
Spilletid: 90 min
Språk: Norsk
Utekstet

Trivia: Bang-Hansen skrev dagbok under innspillingen av Douglas, og gav ut tekstene med refleksjoner og erfaringer fra settet i boken Dager med Douglas.

Earlier Event: February 28
Tenebre
Later Event: March 5
Film- og TV-quiz