Back to All Events

Med alle midler

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Touch of Evil regnes som en sen film noir. Den kom i 1958 da mange regnet genren som død. Likevel greier Orson Welles å tilføre nye elementer: Ved hjelp av nyskapende fotografering, suveren bruk av locations og overbevisende skuespillerprestasjoner, skaper han en intens og spennende krimfilm. Orson Welles spiller selv en av hovedrollene i filmen som den korrupte politisjefen Quinland

Det er en dyster historie Touch of Evil formidler. Her finnes hele repertoaret av mørke ingredienser; narkotika, korrupsjon, mord og rasisme. Filmen åpner med en eksplosjon på grensen mellom Mexico og USA. En bil blir blåst i filler, og en rik amerikaner og elskerinnen hans omkommer.

Fra dette utgangspunktet blir Touch of Evil etter hvert et oppgjør mellom to høyst forskjellige politifolk. Hank Quinland (Orson Welles) er politisjef på den amerikanske siden av grensen. Mike Vargas (Charles Heston) er meksikansk narkotikaagent som ved en tilfeldighet blir vitne til eksplosjonen. Han bestemmer seg for å bli på stedet og delta i etterforskningen. Mens Vargas er en strømlinjeformet politimann som følger lovens bokstav, har Quinland sin høyst private tolkning av rett og galt. En av hans spesialiteter er å plante bevismateriale for å kunne foreta arrestasjoner. Vargas kommer på sporet av Quinlands tvilsomme metoder. Det utvikler seg til en kamp på liv og død mellom de to politifolkene, hvor Quinland gjør sitt beste for å ta knekken på Vargas.

- Trondheim Filmklubb

A policeman’s job is only easy in a police state.

MED ALLE MIDLER
TOUCH OF EVIL
USA 1958
Regi: Orson Welles
Medv: Charlton Heston, Janet Leigh, Orson Welles, Joseph Calleia, Akim Tamiroff
Spilletid: 111 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: I rollen som Hank Quinlan hadde Orson Welles på seg 30kg med ulike proteser, en falsk nese og masse sminke for å se eldre og korpulent ut.

Earlier Event: March 21
Yi Yi
Later Event: April 4
Velkommen, Mr. Chance