Back to All Events

Arven

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I dette norske dramaet fra 1979 dør skipsrederen og forretningsmannen Kai Skaug bare 54 år gammel. Familien Skaug samles i begravelsen, og arven skal fordeles. Ryktene sier at den vellykkede forretningsmannen har donert alt til landsforeningen mot kreft, da han var både enkemann og barnløs. Lettelsen brer seg blant slektningene når testamentet leses opp; formuen skal fordeles på resten av Skaug-familien, akkurat slik de hadde håpet på. Men det er på én betingelse: Den etterlatte forretningen, et skipsrederi, må drives videre av slektningene - ellers vil hele arven bortfalle. De går inn for å drive rederiet som en samlet familie, men komplikasjoner og tragedier oppstår når ting ikke går helt etter planen.

Arven er regissert av Anja Breien og er valgt ut til temaet «Kvinnelig regissør» i forbindelse med kvinnedagen den 8. mars. Under Filmfestivalen i Cannes ble filmen nominert til Gullpalmen, og vant en pris i klassen Special Mention. Arven stakk også av med to priser under Rouen Nordic Film Festival. Sammen med Breiens andre filmsuksesser som Voldtekt og Hustruer, regnes Arven som en av de store norske klassikerne.

- Pia Bondø

I den siste tiden har jeg ofte tenkt at blod er tykkere enn vann - og at det alltid vil være det.

ARVEN
Norge 1979
Regi: Anja Breien
Medv: Espen Skjønberg, Anita Björk, Häge Juve, Jan Hårstad
Spilletid: 95 min
Språk: Norsk
Utekstet

Trivia: Regissør Anja Breiens filmer kjennetegnes av et klart samfunnsmessig engasjement.

Earlier Event: March 7
Orlando
Later Event: March 14
Strange Days