Back to All Events

Gratisvisning: Brazil

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I Terry Gilliams dystopiske komedie- og fantasyfilm fra 1985 befinner vi oss i et samfunn hvor byråkratiet har tatt overhånd og kreativitet blir slått hardt ned på. Her møter vi kontorrotten og drømmeren Sam Lowry. Han ønsker å bryte ut av den monotone hverdagen og i fantasien er han en modig helt som er villig til å ofre hva som helst for å redde en vakker kvinne. Livet hans snus opp ned den dagen han bokstavelig talt møter drømmekvinnen, og når han bestemmer seg for å prøve å rette opp en administrativ feil.

Filmen er spekket med mørk humor og absurditeter, og kreative kameravinkler som brukes for å få frem historien gjør det til en særs fornøyelig film å se på. Dette er Gilliams andre film i filmtrilogien Trilogy of Imagination som omhandler galskapen i dagens rigide og ordnede samfunn, og lengselen etter å unnslippe, koste hva det koste vil. Filmen er sterkt inspirert av George Orwells 1984.

- Anna Sollied Møller

VISNINGEN ER GRATIS FOR ALLE!
FØR VISNING KAN MAN OGSÅ FÅ KJØPT MEDLEMSKAP TIL HALV PRIS!

PS: I forbindelse med Norsk Filmklubbforbunds 50-års feiring vil det bli filmet i lokalet før visning. Filmen vil bli vist under årsmøtet i Bergen samt mulig å se på Tromsø Filmklubbs YouTube-kanal.

We’re all in it together

BRAZIL
Storbritannia 1985
Regi: Terry Gilliam
Medv: Jonathan Pryce, Robert De Niro, Katherine Helmond, Ian Holm, Bob Hoskins
Spilletid: 142 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Brazil ble i 2017 rangert som den 24. beste britiske filmen noensinne av 150 skuespillere, regissører, produsenter og kritikere.

Earlier Event: February 5
Film- og TV-quiz
Later Event: February 10
Kinasyndromet