Back to All Events

Tenebre

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Peter Neal er i Italia for å promotere sin nye bok. Kort tid før han lander blir en ung kvinne drept, og ifølge morderen er Neals bok inspirasjonen bak. Neal blandes inn i etterforskningen, og det tar ikke lang tid før flere unge kvinner blir drept.

Etter Suspiria og Inferno, er Argento igjen tilbake i giallo-stil, den italienske horror-sjangeren. Filmen er omtalt som Argentos beste verk, og har flere referanser til hans tidligere filmer. Den originale versjonen var så voldelig at den ble vist i kuttet utgave i Storbritannia frem til 1999, premieren ble utsatt flere år i USA, og filmen ble bannlyst i Tyskland. Det er elementer av erotikk, freudiansk psykologi, undertrykkede traumer og voldsfetisjisme. Hva mer trenger en klassisk horrorthriller?

- Giske Gjernes

The impulse had become irresistible. There was only one answer to the fury that tortured him. And so he committed his first act of murder.

TENEBRE
Italia 1982
Regi: Dario Argento
Medv: Anthony Franciosa, John Saxon, Daria Nicolodi
Spilletid: 110 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Quentin Tarantino har omtalt en av filmens scener som sin favoritt-dødsscene, særlig øyeblikket hvor offeret ”paints the wall with blood”.

Earlier Event: February 24
Bjørnen
Later Event: March 3
Douglas