Back to All Events

Bjørnen

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

En bjørnunge mister sin mor i en tragisk ulykke og må klare seg selv i den store ville verden. Fra bjørnungens synsvinkel fortelles historien om en desperat kamp for å komme seg unna profesjonelle bjørnejegere.

Historien er løselig basert på romanen The Grizzly King som James Oliver Curwood skrev etter sine erfaringer fra turer til British Columbia. I boken skriver han ” The greatest thrill is not to kill but to let live", et sitat som gjenspeiler et sentralt tema i filmen. Bjørnen er både et storslått drama og en spektakulær naturfilm og ble blant annet nominert til Oscar for Best Film Editing.

- Maria Thorseth Eriksen

He’s an orphan… at the start of a journey. A journey to survive.

BJØRNEN
L’OURS
Frankrike/USA 1988
Regi: Jean-Jacques Annaud
Medv: Bart the Bear, Youk the Bear, Tchéky Karyo, Andre Lacombe, Jack Wallace
Spilletid: 94 min
Språk: Engelsk
Utekstet

Trivia: Ryktene sier at Annaud vurderte 50 bjørner før den anerkjente kodiakbjørnen Bart the Bear landet hovedrollen. Flere i filmverden ønsket at Bart skulle nomineres til Oscar for denne rollen, noe han ikke ble. Han fikk likevel oppleve å få stå på scenen under Oscarutdelingen i 1998, da han sammen med Mike Myers introduserte en kategori.

Earlier Event: February 21
Zodiac
Later Event: February 28
Tenebre