Back to All Events

Zodiac

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Zodiac handler om jakten på en seriemorder som herjet i San Francisco på slutten av 60-, og starten av 70-tallet. Politietterforskerne Dave Toschi (Mark Ruffalo) og hans partner WiIliam Armstrong (Anthony Edwards) får hjelp av den alkoholiserte journalisten Paul Avery (Robert Downey Jr.) og en nerdete tegneserietegner ved navn Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal). For hvert drap dukker en ny bit i puslespillet opp. Regissør David Fincher (Se7en, Fight Club) har på mesterlig vis skapt en uhyggelig og intens jakt på en av USAs mystiske seriemordere. Fokuset på detaljer og de utallige timer brukt på å undersøke kriker og kroker i en etterforskning gir filmen et særegent autentisk preg. Dypere og dypere følger vi Graysmith og Avery inn i en labyrint fylt av kodede beskjeder og frykt. Hvilke svar finnes i en verden av kaos? Klarer de å fange the Zodiac killer?

- Isak Furu Krogstad

Paul Avery: Hey Bullitt, it’s been almost a year. You gonna catch this fuckin’ guy or not?
Dave Toschi: Go fuck yourself!
Paul Avery: Gladly

ZODIAC
USA 2007
Regi: David Fincher
Medv: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr, Anthony Edwards, Brian Cox
Spilletid: 157 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Den virkelige Dave Toschi lærte opp Steve McQueen før han spilte i klassikeren Bulitt, og var også rollemodellen for Clint Eastwoods Dirty Harry.

Earlier Event: February 19
Film- og TV-quiz
Later Event: February 24
Bjørnen