Back to All Events

Natural Born Killers

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Regissør Oliver Stone er kjent for å lage kontroversielle filmer, og Natural Born Killers er intet unntak. Med manus av Quentin Tarantino og Stone selv, får vi en sjokkerende og kaotisk film som har en skremmende aktualitet den dag i dag.

Woody Harrelson og Juliette Lewis spiller to ulykksalige sjeler som møtes, forelsker seg og går på en drapsrunde vi sjeldent har sett på film. Seriemordene plukkes opp av et sensasjonshungrig massemedia og glorifiseres, og er ifølge regissøren en satire på hvordan media elsker seriemordere for deres grufulle handlinger. Dette er minst like relevant i dag som for 20 år siden, for det er lite som genererer likeklikk i like stor grad som flerfoldige drap. Filmen retter også et skråblikk mot popkulturens glorifisering av vold, som er nesten allestedsværende i dagens filmer og serier.

- Anna Sollied Møller

The media made them superstars

NATURAL BORN KILLERS
USA 1994
Regi: Oliver Stone
Medv: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr, Tommy Lee Jones, Tom Sizemore
Spilletid: 118 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Oliver Stone spilte afrikansk stammemusikk på svært høyt volum for å beholde en vedvarende frenetisk stemning under filmingen

Earlier Event: February 10
Kinasyndromet
Later Event: February 17
The Social Network