Back to All Events

Kinasyndromet

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Tv-reporteren Kimberly Wells (Fonda) og hennes fotograf er på en PR-tur på et kjernekraftverk, da det plutselig oppstår et alvorlig uhell når kjølesystemet til reaktoren svikter. Selskapet som eier kraftverket førsøker å dysse ned hendelsen når Wells begynner å grave i historien, men hun får en uventet, om enn noe motvillig, alliert i kraftverkets kontrollsjef Godell (Lemmon).

Watergateskandalen på syttitallet ga mange amerikanere en knekk i tiltroen til landets myndigheter og politikere. På den andre siden ble saken en storhetstid for den undersøkende journalistikken og denne filmen, som kom bare fem år etter at president Nixon måtte ta sin hatt og gå, er på mange måter en hyllest til denne profesjonen. Kinasyndromet er på mange måter en blanding av politisk thriller og katastrofefilm og den ble svært godt mottatt av kritikerne og ble en publikumssuksess.

- Odd-Arild Knutsen

The system works, goddamn it! The system works!

KINASYNDROMET
THE CHINA SYNDROME
USA 1979
Regi: James Bridges
Medv: Jane Fonda, Jack Lemmon, Michael Douglas, Scott Brady, James Hampton
Spilletid: 122 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Bare to uker før filmen hadde premiere i USA inntrafft en av de alvorligste kjernekraftulykkene i historien på Three Mile Island i Pennsylvania, noe som bidro til de gode besøkstallene på kino.

Earlier Event: February 7
Gratisvisning: Brazil
Later Event: February 14
Natural Born Killers