Back to All Events

På vei mot livet

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Unggutten Antoine vokser opp i Paris på femtitallet. Med foreldre som er likegyldige til hans tilværelse og en skole som ser på ham som et problembarn, ender Antoine opp som småkriminell før han blir sendt til en anstalt der han møter en psykolog som forsøker å nøste opp i Antoines liv for å forstå hans trøstesløse tilværelse.

François Truffauts film På vei mot livet er en av de mest betydelig filmene fra den franske nybølgen på femti- og sekstitallet. Den franske nybølgen var preget av unge fremadstormende filmskapere som brøt med den franske filmtradisjonen fra før andre verdenskrig, både i tematikk og form. Filmskaperne i denne perioden var opptatt av å skildre samtidens sosiale problemer, gjerne filmet i virkelige omgivelser heller enn i et filmstudio.

På vei mot livet er tro mot sjangeren, ikke minst gjennom Antoines lange monologer til sin psykolog, og er filmet på location i Paris og Honfleur i det nordvestlige Frankrike.

Tekst: Odd-Arild Knutsen

I lie now and then, I suppose. Sometimes I’d tell them the truth and they still wouldn’t believe me, so I prefer to lie.

PÅ VEI MOT LIVET
LES QUATRE CENTS COUPS
Frankrike 1959
Regi: François Truffaut
Medv: Jean-Pierre Léaud, Albert Rémy, Claire Maurier
Spilletid: 99 min
Språk: Fransk / Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: De mange skuespillerne som ikke fikk rollen som Antoine under auditionen til filmen ble i stedet brukt i alle klasseromscenene.

Earlier Event: May 1
Film- og TV-quiz
Later Event: May 6
Play