Back to All Events

Den store skjønnheten

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den store skjønnheten kunne bare ha vært laget i Roma. Regissør Paulo Sorrentino har laget et poetisk fyrverkeri av en film, som er vidunderlig fotografert, imponerende spilt og stilsikkert regissert. Noen av livets store spørsmål står i fokus, i en spill levende film som kjærtegner sansene med italiensk lynne og romersk kultur. Barn- og koneløse Jep (Tony Servillo) fyller 65 år, og er allerede lei av livet. Han ga ut en bok for mange år siden, men fulgte aldri opp, og har nøyd seg med å bedrive kulturjournalistikk og være et fremtredende medlem av Romas sosietetsliv. Nå blir han kontaktet av en mann som forteller at hans nylig avdøde kone aldri sluttet å elske ham, noe som vekker spørsmål av åndelig art i Jep. Menneskene i denne filmen pludrer og våser seg gjennom et moralsk ørkenlandskap. De beveger seg innenfor gitte rammer, hvor lite av substans kommer til overflaten.

Tekst: Anna Sollied Møller

To this question, as kids, my friends always gave the same answer: “Pussy”. Whereas I answered “The smell of old people’s houses”. The question was “What do you really like the most in life?” I was destined for sensibility. I was destined to become a writer. I was destined to become Jep Gambardella.

DEN STORE SKJØNNHETEN
LA GRANDE BELLEZA
Italia 2013
Regi: Paolo Sorrentino
Medv: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso
Spilletid: 142 min
Språk: Italiensk / Japansk / Spansk / Kinesisk
Engelsk tekst

Trivia: Filmen er inkludert i «1001 Movies You Must See Before You Die», redigert av Steven Schneider.

Earlier Event: May 6
Play
Later Event: May 15
Film- og TV-quiz