Back to All Events

Zero Dark Thirty

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Zero Dark Thirty er en amerikansk actiondramathrillerfilm fra 2012, som omhandler den ti år lange jakten på Osama bin Laden etter angrepene den 11. september. Hva som er riktig og feil er vanskelig å vite, men Kathryn Bigelow har regissert en film som virker høyst troverdig og sannsynlig. Flere historietråder spinnes sammen til en heftig thriller, som holder spenningen oppe, selv om handlingen spenner over flere år, samt at vi kjenner utfallet. Vi finner Joel Edgerton, Jessica Chastain og Mark Strong i noen av hovedrollene. Filmen ble nominert til fem Oscar-priser, blant annet for beste film, beste kvinnelige hovedrolle (Chastain) og beste originale manus (Boal). Den fikk også fire Golden Globe-nominasjoner, for beste dramafilm, beste manus, beste kvinnelige hovedrolle og beste regi.

Tekst: Anna Sollied Møller

The greatest hunt in history.

ZERO DARK THIRTY
ZERO DARK THIRTY
USA 2012
Regi: Kathryn Bigelow
Medv: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Mark Strong, James Gandolfini, Kyle Chandler
Spilletid: 157 min
Språk: Engelsk / Arabisk
Norsk tekst

Trivia: Filmen handlet opprinnelig om den lange jakten på Osama bin laden uten hell, så når bin Laden ble funnet og drept skrev Mark Boal om hele manuskriptet.

Earlier Event: April 1
Broen
Later Event: April 8
Det hvite båndet