Back to All Events

Possession

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Skilsmässor kan vara nog så dramatiska och obehagliga affärer, men Zulawski tar det i sin mycket diskuterade film till en helt ny nivå, för att sedan spränga allt av rimlighetens begränsningar. Vi får se Isabelle Adjani i två olika roller, där hennes huvudroll som den gifta kvinnan i en separationsfas, glider in i galenskap och desperation och där hennes sexuella drifter allt mer tar över hennes handlingar och sinne med blodiga, brutala och monstruösa (hint) konsekvenser. Denna film är ett mycket gott exempel på hur ljud och bild kan skildra inre liv, när ord kommer till korta.

Tekst: Maja Bergman

I can’t exist by myself because I’m afraid of myself, because I’m the maker of my own evil.

POSSESSION
POSSESSION
Frankrike/Tyskland 1981
Regi: Andrzej Zulawski
Medv: Isabelle Adjani, Sam Neil
Spilletid: 124 min
Språk: Engelsk / Fransk / Tysk
Engelsk tekst

Trivia: Isabelle Adjani vann Guldpalmen i Cannes för bästa kvinnliga huvudroll med denna filmen, något som som hon väl förtjänat. Det sägs att det tog henne flera år att fullt återhämta sig efter inspelningen.

Earlier Event: March 1
Gategutter
Later Event: March 8
3 kvinner