Back to All Events

Beau travail

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Fra den visjonære franske regissøren Claire Denis kommer en film løst basert på Herman Melvilles novelle Billy Budd. Beau travail tar for seg en gruppe franske fremmedlegionærer utplassert i Djibouti der de gjennomgår et strengt treningsregime. En ung ny rekrutt fanger oppmerksomheten til en av offiserene og et sjalusidrama utfolder seg.

Beau travail er et stilistisk mesterverk kjent for sin vakre hypnotiske kameraføring og en uforglemmelig dansesekvens filmet i en uavbrutt tagning. Musikken i filmen er hentet fra Benjamin Brittens opera, som også var basert på Melvilles novelle.

Tekst: Bjørnar Gärtner

If it weren’t for fornication and blood, we wouldn’t be here.

BEAU TRAVAIL
BEAU TRAVAIL
Frankrike 1998
Regi: Claire Denis
Medv: Denis Lavant, Michel Subor
Spilletid: 90 minutter
Språk: Fransk / Italiensk / Russisk
Engelsk tekst

Trivia: 
- Denis ble nominert til Gullpalmen i Cannes for sin debutfilm Chocolat.
- «Beau travail» betyr «godt arbeid» på norsk.

Earlier Event: March 27
Film- og TV-quiz
Later Event: April 1
Broen