Back to All Events

Natten

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

La notte er den bedre midtdelen av en trilogi regissert av Michelangelo Antonioni, hvor de andre delene er L’Avventura fra 1960 og L’Eclisse fra 1962. Vi befinner oss i Milano, Italia, hvor ekteparet Giovanni og Lidia besøker sin døende venn, Tommaso. Dette er begynnelsen på en rekke hendelser som skaper mer distanse, kulde og apati mellom ekteparet. Møter med andre fristelser fører til utroskap og vanskelige erkjennelser rundt det stadig mer falske ekteskapet.

La notte er en historie om noe langt mer enn bare forsømmet kjærlighet, den handler også om rikdom, kjedsomhet og det å aldri finne lykken. Filmen forteller oss noe paradoksalt; om livet vi velger å leve med en annen, på tross av at det gjør oss ulykkelige.

Tekst: Harald L. Korsåsen

A new genre of motion picture… to make you think and feel.
— Fra den amerikanske filmplakaten, The Night

NATTEN
LA NOTTE
Italia 1961
Regi: Michelangelo Antonioni
Medv: Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau, Monica Vitti, Bernhard Wicki
Spilletid: 115 min
Språk: Italiensk / Fransk
Engelsk tekst

Trivia: Den verdensberømte forfatteren Umberto Eco har en ørliten opptreden som gjest i selskapet hos Gherardini-familien.

Earlier Event: March 15
The Swimmer
Later Event: March 22
A Single Man