Back to All Events

The Swimmer

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I en av de bedre forstedene i Connecticut møter vi den middelaldrende Ned mens han forlyster seg i svømmebassenget til en av vennene sine. I et øyeblikks innfall bestemmer Ned seg for å svømme hjem, fra basseng til basseng. På hjemveien møter han mange mennesker, både kjente og ukjente. Etter hvert som han nærmer seg hjemmet så får både vi og Ned et innblikk i livet hans, og alt er langt fra så problemløst og rosenrødt som man først fikk inntrykk av.

Filmen bygger på en novelle av den amerikanske forfatteren John Cheever, av noen kalt for "forstedenes Tsjekhov". Da filmen kom i 1968 fikk den en heller lunken mottakelse av kritikerne, men etter som årene har gått er filmen blitt betydelig oppvurdert og er i dag langt på vei regnet som en kultfilm.

Tekst: Odd-Arild Knutsen

Pool by pool, they form a river all the way to our house.

THE SWIMMER
THE SWIMMER
USA 1968
Regi: Frank Perry
Medv: Burt Lancaster, Janet Landgard, Janice Rule, Joan Rivers, Tony Bickley
Spilletid: 95 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Burt Lancaster, som svømte seg gjennom denne filmen, hadde faktisk vannskrekk!

Earlier Event: March 13
Film- og TV-quiz
Later Event: March 18
Natten