Back to All Events

An Education

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Seksten år gamle Jenny Mellor bor sammen med foreldrene sine i en forstad til London på 1960-tallet. Den smarte og pliktoppfyllende Jenny gjør sitt beste for å oppfylle farens ønske, som er at hun skal studere ved Oxford University. Den eldre David Goldman dukker opp og Jennys liv endrer seg, med spennende nye kulturelle opplevelser. Etter hvert som Jenny lærer mer om David, snur hun seg og fokuserer mer på sin egen utdanning og liv. Denne filmen fra den danske regissøren Lone Scherfig (Italiensk for begynnere) viser utfordringene ved å tenke og være seg selv på 60-tallet, noe som er like relevant i dagens moderne samfunn.

Tekst: Jennifer Britt Lundberg Hansen

If you never do anything, you never become anyone.

AN EDUCATION
AN EDUCATION
USA 2009
Regi: Lone Scherfig
Medv: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Olivia Williams, Emma Thompson
Spilletid: 100 min
Språk: Engelsk / Fransk
Engelsk tekst

Trivia: Carey Mulligan vant en BAFTA pris for sin strålende rolle som Jenny Mellor.

Earlier Event: March 8
3 kvinner
Later Event: March 13
Film- og TV-quiz