Back to All Events

Burden of Dreams

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Burden of Dreams er en ”making of”-dokumentar om Werner Herzogs episke mesterverk Fitzcarraldo (1982). Filmen forteller historien om en visjonær filmskaper som til tross for katastrofale utbyttinger i skuespillerbesetningen, dårlig vær og – bokstavelig talt – krig på location, insisterer på å gjennomføre et filmprosjekt som hadde vært ambisiøst nok selv uten disse ekstra utfordringene.

I likhet med Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse (1991) om Francis Ford Coppolas innspilling av Apocalypse Now (1979), forteller også denne dokumentaren om drivkraften bak en filmskaper som trosser all motstand for å få visjonen sin på lerretet.

Tekst: Harald L. Korsåsen

14 Burden of Dreams.jpg
I’m tired of it all and I couldn’t care less if they move the stupid ship – or finish the fucking film.
— Les Blank

Burden of Dreams
Burden of Dreams
USA 1982
Regi: Les Blank
Medvirkende: Werner Herzog, Klaus Kinski, Claudia Cardinale, Jason Robards, Mick Jagger
Spilletid: 95 min
Språk: Spansk / Engelsk / Fransk
Engelsk tekst

Trivia: Werner Herzog var mildt sagt dedikert til Fitzcarraldo. Ved en senere anledning har han uttalt: ”If I’d had to climb down to Hell itself and wrestle the film out of the claws of the devil, I would have done so.”

Earlier Event: March 22
A Single Man
Later Event: March 27
Film- og TV-quiz