Back to All Events

Apocalypto

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Mayakulturen fra det tiende århundre fusjoneres med aztekerkulturen fra det sekstende århundre. Mel Gibson har i Apocalypto klart å framstille noe jeg vil kalle en alternativ mix av historie. Filmen formidler tydelig hvordan livet i Mellom-Amerika/Mexico, kunne vært ikke lenge før europeernes inntog. Folk, klær, bygninger, arkitektur, ja til og med språket stammer fra mayakulturen. Men flere hendelser som skjer i Apocalypto, ble ifølge forskning gjort av aztekere flere hundre år etter mayaene. Til tross for dette har Mel Gibson klart på en bra måte å sette i sammen en spennende og underholdene film.

Tekst: Ole Andreas Bentsen

No one can outrun their destiny.

APOCALYPTO
APOCALYPTO
USA 2006
Regi: Mel Gibson
Medv: Ruby Youngblood, Morris Birdyellowhead, Dalia Hernandez, Mayra Serbulo og Gerardo Taracena
Spilletid: 138 min
Språk: Maya
Norsk tekst

Trivia: Nesten ingen av skuespillerne fra traileren spilte i selve filmen. Flere av rollene med dialog ble gjort av folk uten skuespillerbakgrunn. Som ungdom ble Gibson kalt -almost- av en eldre gutt, noe som gav inspirasjon til at en av hodejegerne i filmen kaller hovedrolleinnehaveren Jaguar Paw -Almost- .

Earlier Event: February 13
Film- og TV-quiz
Later Event: February 18
Storbyhavnen