Back to All Events

Jordens salt

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Jordens salt er en prisbelønt dokumentar om fotografen Sebastião Salgado og hans verk. Filmen bruker Salgados notoriske sort-hvite fotografier til å fortelle om livet hans: hvordan han startet som en økonom i eksil og ble forvandlet til en kunstnerisk fotograf.

Salgados bilder er en bitter avstøpning av menneskets intervensjon i naturen — ofte som en kommentar om hvordan kapitalistiske samfunn har utnyttet miljøet rundt seg. Han tok også bilder av ulike stammekulturer som, til kontrast, portretterte en enklere livsstil mer forenelig med naturen. I denne biografiske dokumentaren følger vi Salgado til ulike verdenshjørner mens han knipser bilder av massive folkevandringer, hungersnød og forurensning, mens vi stadig blir fortalt mer av hans egen livshistorie.

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

Jordens salt.jpg
We are a ferocious animal. We humans are terrible animals. Our history is a history of wars. It’s an endless story, a tale of madness.
— Sebastião Salgado

JORDENS SALT
THE SALT OF THE EARTH
Frankrike/Brazil/Italia 2014
Regi: Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders
Medv: Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado, Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders
Spilletid: 110 min
Språk: Fransk/Portugisisk/Italiensk/Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Filmens tittel er en bibelsk referanse til Matteus 5:13.

Earlier Event: September 27
Papusza
Later Event: October 4
Kvinner uten menn