Back to All Events

Etegildet

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Marco Ferreris omdiskuterte mesterverk La grande bouffe (Etegildet) fra 1973 er en mørk og humoristisk reise inn i menneskets dekadanse. Den bør aller helst ses på tom mage, men vil neppe skjerpe appetitten din etterpå.

En gruppe på fire menn isolerer seg i en villa ute på landet sammen med prostituerte kvinner og en grotesk mengde proviant med den hensikt å spise seg ihjel. De er dypt ulykkelige av ulike årsaker — men kan sex og parmesan løse de eksistensielle problemene, selvmordstankene og impotensen? Vi møter blant annet skuespillerne Marcello Mastroianni (kanskje bedre kjent fra Federico Fellinis 8 1/2), Michel Piccoli, Philippe Noiret og Ugo Tognazzi i rollene som de miserable mennene som her hengir seg til sine mest hedonistiske lyster i denne svarte komedien.

Dette kontroversielle bidraget til filmhistorien setter på spissen tanken om at lykken kan oppnås gjennom et hensynsløst forbruk av materielle goder. Det gjør den minst like relevant den dag i dag. Om ikke mer!

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

Vulgar vaudeville on an epic scale... A mordant, chilling, hilarious dirty movie.
— The New York Times

ETEGILDET
LA GRANDE BOUFFE
Frankrike/Italia 1973
Regi: Marco Ferreri
Medv: Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret, Ugo Tognazzi
Spilletid: 135 min
Språk: Fransk/Italiensk
Engelsk tekst

Trivia: Skuespiller og daværende jurypresident under filmfestivalen i Cannes, Ingrid Bergman, skal ha kastet opp etter at filmen ble vist. Marco Ferreri ble forhatt og spyttet på av publikum.

Earlier Event: September 13
Hunger
Later Event: September 18
Film- og TV-quiz