Back to All Events

Hustruer

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

I høst får vi et gjensyn med en av 70-tallets store norske filmer. I Hustruer forteller regissør Anja Breien historien om Mie, Kaja og Heidrun, tre kvinner på rundt 30 år som gjenforenes på en klassefest. Vi følger kvinnene under kvelden og i dagene som følger der gjenforeningen kaster nytt lys på livene de lever.

Hustruer landet i norsk offentlighet med et brak i 1975. Med en leken og fengende film tematiserer Breien lengsler, livsvalg og vedtatte sannheter rundt kvinners rolle i samfunnet. Breien setter opp et speil mot John Cassavettes Husbands og skildrer tre kvinners private opprør mot forventninger og normer som styrer livene deres.

Hustruer.jpg
En av norgeshistoriens mest analyserte filmer.

HUSTRUER
Norge 1975
Regi: Anja Breien
Medv: Frøydis Armand, Katja Medbøe, Anne Marie Ottesen
Spilletid: 84 min
Språk: Norsk
Utekstet

Trivia: 
Anja Breien er den første norske kvinne som ble utdannet på en filmskole.
Filmen har to oppfølgere Hustruer - Ti år etter og Hustruer III.

Earlier Event: September 20
Glen Campbell: I'll Be Me
Later Event: September 27
Papusza