Back to All Events

Løgnen

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

De to barndomsvennene Martha og Karen åpner en privatskole for unge jenter. En av elevene, den bortskjemte og bøllete Mary nektes å være med på en helgeutflukt som straff for et av hennes mange påfunn. Mary drar i stedet til sin rike og innflytelsesrike bestemor og hvisker henne en løgn for å slippe å dra tilbake til skolen. Når uken starter blir stadig flere av elevene hentet av sine foreldre, og marerittet er i gang...

Filmen er en nyinnspilling av These Three fra 1936, som også ble regissert av Wiliam Wyler. Da den originale filmen kom i 1936, var sensuren i Hollywood på sitt verste, og å skildre lesbisk kjærlighet var en umulighet. Derfor var det utroskap som var temaet for These Three. I 1961, da Children's Hour kom, var sensuren mere avslappet men til tross for det så kunne fortsatt ikke Wilers nyinnspilling komme med noe mer enn antydninger til homofili.

Filmen fikk svært god mottakelse av kritikerne, ikke minst pga. Hepburns og MacLaines tolkninger av de to hovedrollekarakterene. I dag regnes Children's Hour som en av filmhistoriens klassikere, og den er også en av de største filmene innen den skeive filmsjangeren.

Tekst: Odd-Arild Knutsen

Løgnen.jpg
God will punish you

LØGNEN
THE CHILDREN'S HOUR
USA 1961
Regi: William Wyler
Medv: Shirley MacLaine, Audrey Hepburn, James Garner
Spilletid: 107 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Wylers film bygger på en skuespill fra 1934 av Lillian Hellman og er inspirert av virkelige hendelser som fant sted i Skottland i 1809.

Earlier Event: November 6
Film- og TV-quiz
Later Event: November 11
Den blå engel