Back to All Events

Min datter terroristen

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Min datter terroristen er en sterk fortelling om jentene Dharsika og Puhalchudar som tilhører den radikale geriljaorganisasjonen Tamil Tigers LTTE. Jentene har hatt et nært vennskap gjennom de mange årene de har blitt trent opp som terrorister i geriljaorganisasjonen. På dette tidspunktet møter vi Dharsika og Puhalchudar i det de snart skal gjennomføre sitt største og siste oppdrag som selvmordsbombere.

Denne dokumentaren er en rå avspeiling av tilstanden i Sri Lanka. Vi blir kjent med motivasjonen til jentene og hvor hengivne de har blitt til sin skjebne som selvmordsbombere. På den andre siden treffer vi også sørgende familier som har mistet døtrene sine til geriljaorganisasjonen.

Regissør Beate Arnestad har med en driftig teft for dokumentarfilmskaping tilnærmet seg dette urovekkende emnet og laget en oppsiktsvekkende film, som blant annet ga henne Gullruten for beste TV-dokumentar i 2009. Mange har vært tilbakeholdne med å vise filmen på grunn av innholdet; TV2 ga etter først og sendte den i 2008.

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

Min datter terroristen.jpg
Et innblikk i hvordan fremtidige selvmordsbombere ser på verden.

MIN DATTER TERRORISTEN
MY DAUGHTER THE TERRORIST
Norge 2007
Regi: Beate Arnestad
Spilletid: 52 min
Språk: Engelsk/Tamilsk
Engelsk tekst

Trivia: Myndighetene i Sri Lanka forsøkte å stanse visningen av filmen under den internasjonale filmfestivalen i Moskva.

Earlier Event: November 22
Insomnia
Later Event: November 29
Et førjulsmareritt