Back to All Events

Annie og jeg

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Annie Hall og Alvy Singer er to intellektuelle, nevrotiske New Yorkere. Vi følger dem fra de møtes og faller pladask for hverandre, gjennom ulike stadier av klønete tilnærmelser, forelskelse, sjalusi, hverdagsdrama og intimitetsangst. De blir sammen, det blir slutt, de blir sammen, det blir slutt. Kan disse to komplekse menneskene noen gang få til et stabilt og lykkeligforhold?

Til tross for tung tematikk, er Annie og jeg er en av de aller morsomste filmene som har blitt laget – mye takket være Allens hysterisk morsomme replikker og sans for absurde situasjoner. Gled deg til å se Alvy på fest med fin-fiffen i New York, der han dessverre må nyse akkurat i det speilet med kokain som sendes rundt har kommet til han…

Dette Freudinspirerte psykologiske portrettet av parforholdet viser hvor sterkt vi ønsker å oppleve kjærlighet, men hvor smertefullt og komplisert det kan være. Selv ikke årelang psykoanalyse og to tidligere ekteskap ser ut til å ha gitt Alvy det som behøves for å lykkes i kjærlighetslivet. I filmen uttaler han at han aldri ville vært medlem av en klubb som ville hatt en som han som medlem, og kaller dette ”the key joke of my adult life, in terms of my relationship with women.”

Tekst: Gøril M. Jevningen

Annie og jeg.jpg
Hey, don’t knock masturbation. It’s sex with someone I love

ANNIE OG JEG
ANNIE HALL
USA 1977
Regi: Woody Allen
Medv: Woody Allen, Diane Keaton, Christopher Walken, Shelley Duvall
Lengde: 93 min
Språk: Engelsk
Norsk tekst

Trivia: Arbeidstittel på Annie Hall var blant annet «It Had to be Jew».

Earlier Event: November 11
Den blå engel
Later Event: November 18
Bananas