Back to All Events

Den blå engel

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Den blå engel er løst basert på romanen Professor Unrat av Heinrich Mann. Den upopulære læreren Immanuel Rath (Emil Jannings) følger studentene sine til et kabaret ved navn Der blaue Engel, hvor sangeren Lola Lola (Dietrich) ofte opptrer. Rath blir betatt av Lola Lola og blir villig til å gi opp alt for å være med henne. En tragisk handlingsretning følger denne kjærlighetshistorien.

Dette er filmen hvor Marlene Dietrich fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller, og hun kunne bruke sin erfaring som sangerinne. Hun ble regissert av Josef von Sternberg, og de to jobbet med hverandre flere ganger senere. En av de mest berømte filmene de lagde sammen var Marokko (1930) som inneholdt mange scener som sikkert ikke ville sluppet gjennom den strenge Hays-koden som ble innført samme år.

Tekst: Jennifer Britt Lundberg Hansen

Den blå engel.jpg
Men swarm around me like moths ‘round a flame. And if their wings are singed, surely I can’t be blamed.
— Lola Lola

DEN BLÅ ENGEL
DER BLAUE ENGEL
Tyskland 1931
Regi: Josef von Sternberg
Medv: Emil Jannings, Marlene Dietrich, Kurt Gerron
Spilletid: 106 min
Språk: Tysk
Engelsk tekst

Trivia: Den blå engel ble filmet på både tysk og engelsk samtidig; den tyske versjonen er klart bedre, siden de tyske skuespillerne slet med den engelske uttalen.

Earlier Event: November 8
Løgnen
Later Event: November 15
Annie og jeg