Back to All Events

Siste sensasjon

  • Verdensteatret 93B Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Siste Sensasjon er et klassisk eksempel på en screwballkomedie. Filmsjangeren oppsto på1930-tallet, da Hayskoden begynte å bli strengere håndhevet. Siden det var mange elementer fra de tradisjonelle slapstick-komediene som nå ble strengt forbudt å vise på lerretet måtte komediene kompensere med smarte og vittige replikker. Disse komediene var karakterisert av raske dialoger og sterke kvinner som ofte utfordret maskuliniteten til sine mannlige partnere. It Happened One Night (1934) regnes som den første filmen i sjangeren.

Siste Sensasjon er en av flere klassikere fra regissør Howard Hawks, og regnes som en av de beste komediene noensinne. Filmen følger toppreporter Hildy Johnson (Russell) som planlegger å forlate nyhetsbransjen og gifte seg med den kjedelige forsikringsmannen Bruce Baldwin (Bellamy). Eksmannen hennes, avisredaktør Walter Burns (Grant), gjør alt for å sabotere det fremtidige ekteskapet, og får Hildy til å dekke en siste sak.

Tekst: Jennifer Britt Lundberg Hansen

Siste sensasjon.jpg
Walter, you’re wonderful, in a loathsome sort of way.
— Hildy Johnson

SISTE SENSASJON
HIS GIRL FRIDAY
USA 1940
Regi: Howard Hawks
Medv: Rosalind Russell, Cary Grant, Ralph Bellamy
Spilletid: 92 min
Språk: Engelsk
Engelsk tekst

Trivia: Siste Sensasjon er av de første filmene hvor skuespillerne snakker over hverandre. I tidligere filmer fikk hver skuespiller fullføre replikkene sine før den neste begynte. De snakker også opptil 240 ord i minuttet (90 ord i minuttet er normalen).

Earlier Event: October 28
Army of Darkness
Later Event: November 4
Demning